TEL: 09 251 85 95

ZO MAAK JE LOSSE GOLVEN IN JE HAAR

zo maak je losse golven in je haar

De tijd dat je haar strak in model moest zitten is gepasseerd. Integendeel, losse golven, messy waves of beach waves mogen er niet perfect uitzien. Losse golven zien eruit alsof je er nauwelijks moeite moet voor doen. Jammer genoeg is dat niet zo, maar met een paar handige trucjes kan je het snel en makkelijk doen. Er zijn drie manieren. Ofwel werk je met nat haar om mee te gaan slapen. Of je kan met de haardroger je haar in vorm krijgen. De stijl- of krultang zijn een derde mogelijkheid.

Slaap er een nachtje over!

Je haar nat invlechten en/of opdraaien voor het slapengaan is hier de boodschap. Als je invlecht, verdeel je je haar over 3 à 4 delen die je dan apart invlecht. Als je je haar opdraait – eigenlijk draai je een paar dikke lokken tot papillotjes en knotjes – steek je die vast met speldjes. Als je wakker wordt, hoef je enkel nog je haar los te maken, nog even doorkammen en wat spray of mousse door je lokken mengen.

Van haardroger tot beach wave

Hiervoor start je best met handdoekdroog haar. Masseer een serum of haarmousse door je haar (op de wortels én op de lengtes!). Verdeel je haar in verschillende lokken en draai ze op tot een soort pijpenkrullen. Zet ze telkens vast in een losse knot. Je kan dit met je handen doen of met een knijper. Neem de haardroger en droog je haar lok per lok. Wanneer alle lokken gedroogd zijn, ga je nog eens met de haardroger volledig door je haar. Ook hier werk je af met een fixerend product of mousse.

Hitte als reddingsmiddel bij steil haar

Als je steil of hardnekkig haar hebt dat zich niet makkelijk in de plooi legt, zijn de stijl- en krultang een ideale manier om losse golven te krijgen. Hoe je dat doet, is heel moeilijk op papier te zetten. Dat is echt iets wat je moet zien. Op het internet vind je massaal veel filmpjes van blogsters die je aan het werk kan zien met de nodige tips & tricks. Wij kozen er alvast enkele voor je uit! Wat je ook doet, alsnog deze tips: Ga aan de slag met pas gewassen haar en vergeet niet om een beschermend product aan te brengen tegen de hitte.

Producttip: de Wild Stylers van L’Oréal zijn ideaal om je haar hiervoor in model te brengen!

Wild Stylers van L’Oréal

Heb je wat hulp nodig of wens je nog extra tips? Vraag ons advies! Of nog beter, laat ONS de golven in je haar leggen in plaats van een klassieke brushing!

Wim, Pamela en Alicia

Voor uw gebruikersgemak maakt deze website gebruik van cookies.