ONZE TIPS OM JE HAAR TE BESCHERMEN TIJDENS DE ZOMER

Zon, zee, zwembad, … Een goed recept voor een leuke vakantie. Maar wat doen Uv-stralen, zeezout en chloor met je haar? Te veel Uv-stralen beschadigen het natuurlijk pigment van je haren, waardoor ze verbleken. Chloor verwijdert de natuurlijke oliën in je haar, waardoor het uitdroogt. Zeezout onttrekt dan weer vocht uit je haar, waardoor het sneller afbreekt. Niet dat je niet mag genieten, integendeel! Maar we zetten graag enkele tips op een rijtje om je haar te beschermen op een deugddoende vakantie.

1. Beschermende haarproducten

Speciale shampoos, conditioners, haarmaskers voor de zomer, noem maar op. Je gebruikt best producten die beschermende stoffen bevatten. Zoals een UV-filter, die voorkomt dat je haar verbleekt. Oliën voeden je haar en geven het glans. Sommige producten bevatten dan weer siliconen die waterafstotend zijn, en dus ook zout en chloor afstoten.

Producttip:

Het Soleil gamma van Kerastase: De Après-Soleil shampoo bijvoorbeeld compenseert het uitdrogende effect van UV-stralen, zee- en chloorwater. De Aqua Seal werkt dan weer waterafstotend, verzorgt gevoelig haar en beschermt tegen de zon.picas zomer kerastase soleil

2. Draag een hoedje!

Het klinkt misschien stom, maar een hoofddeksel is de eerste manier om je haar af te schermen tegen de zon. Met een trendy hoed, een hippe bandana of een coole pet mag je zeker gezien worden.

3. Draag je haar in een knot of staart, of steek het op om contact met zwemwater te vermijden.

Eigenlijk vermijd je best zoveel mogelijk contact van je haar met het zeewater of zwembadwater. Zo maken zeezout en chloor geen kans om je haar uit balans te brengen.

4. Spoel je haar voor en na het zwemmen af onder de douche

Ga je toch liever met los haar zwemmen, spoel dan je haar voor én na het zwemmen. Als je voor het zwemmen een douche neemt, dan weerhoudt proper water, zout en chloor om je haar binnen te dringen. Na het zwemmen spoel je dan alle stoffen nog eens extra weg.

PICAS ZOMERACTIE

Post je leukste vakantiefoto op onze facebook pagina en maak kans op een verzorgingspakketje ter waarde van maar liefst 90 EUR bij Picas Hairaffair. Post je een foto waarop ook nog eens het Picas logo duidelijk zichtbaar is (op een handdoek, sticker of teken gewoon het logo in het zand), dan maak je zelfs kans op een gratis kappersbeurt!

We wensen je een fantastische zomer!

Dan rest ons niets meer dan je verder een leuke vakantie en/of zomer te wensen. Genieten, genieten en nog eens genieten!

PS: Vergeet niet dat wij ook vakantie nemen van 17 juli tot en met 3 augustus.

Veel liefs van het Picas team, Wim, Pamela en Alicia.

picas | ONZE TIPS OM JE HAAR TE BESCHERMEN TIJDENS DE ZOMER